Nieuw: de “Vlag van de Dag”

Joep Leerssen

De DRAPO-website heeft een nieuwe rubriek: De "Vlag van de Dag" – u vindt hem in het hoofdmenu. Elke vrijdag zetten we een nieuw exemplaar in het zonnetje. Een eigenaardig exemplaar; of juist heel representatief voor een gangbaar type; of horend bij een bijzondere vereniging; of kenmerkend voor een specifieke period in de Limburgse geschiedenis, hetzij qua vormgeving, hetzij qua sociale achtergrond.
Dus: vrijdag, Vlag-van-de-Dag-dag! Even klikken.

Latest Blog Posts

Tweede kennisclip online

Joep Leerssen

De tweede kennisclip is nu ook online geplaatst, over modernere vaandels en technieken. Wat is, bijvoorbeeld, incrustatie?... (Met dank aan Celine Huits voor de opname.) U vindt de clips hier.

Continue reading

Eerste kennisclip online

Joep Leerssen

Zowel over de geschiedenis als over de vervaardiging van vlaggen en vaandels valt heel wat te vertellen, en het is boeiend om uit een vaandel te kunnen aflezen wat voor periode-elementen en vervaardigingstechnieken zijn gebruikt. DRAPO zal bij tijd en wijle kennisclips over deze onderwerpen online plaatsen.
De eerste daarvan staat nu online: Doortje Lucassen legt aan Joep Leerssen uit hoe borduur- en applicatietechnieken zijn toegepast bij een klassiek fluwelen vaandel. (Met dank aan Celine Huits voor de opname.)
Gebruikers vinden de kennisclips via de rubriek "Vaandels: Achtergrondinformatie" in het hoofdmenu-item "Over DRAPO".

Continue reading