Vlaggen op Netflix

Joep Leerssen

De Netflix docu-serie "Explained" gaat zijn derde seizoen in. Een van de afleveringen gaat over VLAGGEN; met medewerking van Joep Leerssen van het SHCL. De uitzending is online van 30 juli. Een trailer voor de hele serie vindt u hier.

Continue reading

Internet-adressen voor uw vereniging/vaandel

Joep Leerssen

Elke vereniging en elk vaandel in de DRAPO-galerij heeft een eigen “unieke identifier" en kan daarmee nu ook individueel online worden opgeroepen. Als u naar een vereniging of vaandel-exemplaar wilt verwijzen kan dat met de URL die onderaan bij elke vereniging en elk vaandel vermeld staat. De URL heeft nu nog een lange vorm, bijvoorbeeld. https://nodegoat.maastrichtuniversity.nl/viewer.p/1/2192/object/7913-9807453 – maar we proberen daar in de toekomst een handzamere afkorting aan toe te voegen.

Continue reading

Nieuw: de “Vlag van de Dag”

Joep Leerssen

De DRAPO-website heeft een nieuwe rubriek: De "Vlag van de Dag" – u vindt hem in het hoofdmenu. Elke vrijdag zetten we een nieuw exemplaar in het zonnetje. Een eigenaardig exemplaar; of juist heel representatief voor een gangbaar type; of horend bij een bijzondere vereniging; of kenmerkend voor een specifieke period in de Limburgse geschiedenis, hetzij qua vormgeving, hetzij qua sociale achtergrond.
Dus: vrijdag, Vlag-van-de-Dag-dag! Even klikken.

Continue reading

DRAPO gaat deze week online

CORE Admin

Wat u nu voor u ziet is de website over Vlaggen- en Vaandelcultuur in Limburg. De meeste onderdelen zijn reeds functioneel. Vanaf 28 december bent u in staat om ook uw verenigingsvaandel toe te voegen aan de Galerij.

Continue reading